Jom weekend nie try jelly bandung cincau ni...resepi dari mat gebu... resepi dia mmg menarik.. pernah gak try satu dua resepi...
tgk gambar dia dulu...
anak2 pasti suka la nie...
resepinye kat bwh nie yer....
BAHAN-BAHANNYA :-)
1 paket serbuk jelly konnyaku
200 g gula pasir
800 ml air
250 ml susu cair
3 helai daun pandan
3/4 camca teh pati sirap rose (mat guna cap double-lion)
1 cawan cincau yang telah dipotong kiub kecil2
CARA MEMBUATNYA :-)
1. Satukan air, susu cair, gula, daun pandan dan serbuk jelly dalam periuk. Kacau dengan whisk hingga semua sebati. Masak atas api perlahan sambil dikacau hingga mendidih. Keluarkan daun pandan.
2. Tambah cincau dalam bancuhan dan sendukkan ke dalam acuan jelly kegemaran. Biarkan suam baru disimpan dalam peti sejuk sehingga jelly betul2 beku. Hidangkan sebagai pencuci mulut....
Selamat mencuba....
1 comment:
dah try...sedap
Post a Comment